La realitat virtual, Una eina educativa

LA REALITAT VIRTUAL, UNA EINA EDUCATIVA

UN EXEMPLE DE BONS PRÀCTIQUES

GESTIÓ DE QUALITAT A L’ENSENYAMENT
II JORNADA DE PORTES OBERTES - Curs 2017-18 - 17 de maig de 2018
INSTITUT COMTE DE RIUS


   La Jornada de Portes Obertes té el doble objectiu de, per una banda mostrar les avantatges de implementar models internacionals de sistemes de gestió de les organitzacions, i d’altra banda oferir als centres educatius que ho desitgin i, també a les empreses i institucions del territori, suport, orientació i formació per acompanyar-los en la millora de la gestió de les seves organitzacions.







En el marc d'aquesta jornada es va presentar des de la FP Bàsica una sessió eminentment pràctica en la que es va presentar la realitat augmentada, la realitat virtual, els vídeos immersius, la creació de models en 3D, o l'us dels codis QR com a eines molt aplicables a l'aula. 


Des unes ulleres de Realitat virtual, una tauleta, un mòbil o un pc, un profe de ciències pot mostrar un món completament diferent.  Aquestes eines poden duplicar la potencialitat de les explicacions científiques, acostar-les a la població i aconseguir una educació científica de qualitat per a tots els nivells educatius.


Davant d’alumnes avorrits, desmotivats, distrets i descompromesos, que no donen valor al què els expliquem, que pensen que tot està a Google, que creuen que no queda res per descobrir,... aprendre a mirar el món d’una manera diferent a través d’unes ulleres de realitat virtual, pot suposar una mica d’aire fresc a les aules. El seu potencial professionalitzador és molt alt, i la industria 4.0 ja aposta per aquest tipus de formació en matèria de prevenció de riscos, acollida, formació en emergències i en accidents i incidents.

Us deixem un vídeo de la presentació, tot i que el més interessant va ser que els assistents van creure que podrien aplicar-ho en el seu dia a dia a les aules, i alguns fins i tot en la seva vida personal.


 #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, Realitat Virtual immersiva, Mobile Learning Awards




Núria Ferré

Ciència Aplicada
17/05/2018

#Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, Realitat Virtual immersiva, Jornada de Qualitat, Comte de Rius