Visites en 360

Visites en 360

T'imagines si  pots visitar un lloc sense moure't de casa? T'imagines si pots sentir els sorolls de l'ambient, les olors, tocar i notar amb el tacte el que t'envolta i tot això sense sortir de casa? Doncs poc a poc això serà possible a través de la realitat virtual immersiva. Des de la FP Bàsica no arribarem tant lluny de moment. El què si que hem estat treballant aquests dies han estat les imatges en 360 graus.

Aquestes són protagonistes cada vegada més de l'escena i el món en el que estem vivint. Algunes de les xarxes socials ja ens permeten pujar-les. Per exemple, a Facebook, si el teu dispositiu ho permet, i te giroscopi, ja existeix la possibilitat de fer i veure una foto en 360 graus.

 #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, #360, #vr, Fotografia panoràmica
L'augment de les capacitats dels dispositius, i l'avenç de  la realitat virtual, i els vídeos en 360 que es poden veure a YouTube, estan començar a configurar un món digital multidireccional, immersiu, en el què no cal moure'ns de casa per a visitar els llocs més emblemàtics del planeta.  Google Street View ja ho permet des de fa uns anys, per exemple podeu veure una imatge del nostre centre, però només ens deixava visitar els carrers. ara és el moment d'entrar als edificis, museus, i cims de tot el món. A la FP Bàsica ens volem sumar a aquesta tendència, i intentar atrapar l'atenció dels nostres alumnes per a explotar la potencialitat dels telèfons mòbils com a eina docent.


Hem demanat als alumnes que entrin, i si volen es facin usuaris d'una xarxa 360 que és Round Me. És una xarxa basada en fotografia panoràmica i 360 graus que es va posar en marxa al 2015. És molt fàcil de fer anar com a xarxa social i ofereix un ventall de possibilitats docents poc explorat.  A l'aula hem estat treballant i visualitzant com funciona aquesta xarxa, i com es pot crear un Tour Virtual.

Us posem un exemple del Passeig Colom de Barcelona publicat a Round Me per un usuari. Us recomanem que mogueu el ratolí igual com si fos el vostre cap, i que gaudiu de les vistes. De Tarragona i voltants no en tenim encara, però el repte de fer sortir la seva ciutat a les xarxes igual els motiva a publicar-ne.


Ara imagineu-vos que podem exportar aquesta imatge a l'aula, i que podem treballar la història, la geografia, la ciència, i també les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions en 360 graus. Sembla molt estrany veritat? Doncs a partir dels gener del 2018 començarem a fer-ho!


REFERÈNCIES


Canal Youtube en 360 

Google Street View- Carre Marcelí domingo sense Número- Tarragona

Xarxa 360 graus i panoràmica Round Me : https://roundme.com/

Com crear un Tour Virtual amb Round Me. Fotografia 360.org . Publicació 2015 


Núria Ferré

Ciència Aplicada


20/12/2017

 #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, Blogeando Ciencia

 #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, #360, #vr, Fotografia panoràmica