La ciència sobre rodes

La ciència sobre rodes


   Qui no sent curiositat per alguna cosa, no investiga, no vol aprendre, no va més enllà i creu allò que li han dit és cert, deixa de tenir un pensament crític. Obeeix sense pensar, o s'hi oposa rotundament sense entendre-ho. Aquell que sent que no te res a perdre en un dia, el qui no sent respecte o estima alguna cosa, no reacciona ni s'emociona. I qui no s'emociona per alguna cosa, no actua, no lluita i al final abandona. Doncs si, la ciència, la curiositat, el criteri, el sentit comú, l'herència genètica, l'adaptació, l'evolució i les emocions, ens fan ser el què som avui en dia. I d'una manera molt divertida, els científics sobre rodes, Big Van, amb un llenguatge planer, i sincer, ens han traduït aquella ciència que de vegades no entenem, a un llenguatge humà i humorístic.

   I justament de tots els temes que han parlat, ja sigui a primer o a segon, a les assignatures de la FP Bàsica han trobat el seu espai. Nosaltres no tenim una "furgo", ni "anem sobre rodes", però a nivell molt més senzill, també hem tractat de genètica, i de com canviar el món, de les reaccions químiques, i dels microorganismes, de les senyals elèctriques, del codi binari, de les ones transformades en senyals, dels números "qué pasa primo", de l'Instagram i les xarxes socials, de l'evolució dels homes i de la cultura, de la importància de la comunicació, dels missatges amagats, i com no, també ho hem fet rapejant!



  Quin dia avui! Els de segon acaben les classes convencionals, i no gaire clàssiques, per iniciar la setmana vinent el projecte de síntesi. Dos cursos que ara es compactaran en activitats dissenyades a mida per a ells. Dins de l'aprenentatge basat en projectes i individualitzat, tot l'equip docent, i no oblidem a les dues profes del curs anterior passat, la Sandra i la Candela, hem estat treballant amb ells per a que tot vagui rodat les properes tres setmanes.

   Els alumnes proposaran activitats alternatives a les fetes a l'aula, per als futurs companys de primer i segon de totes les assignatures, deixant clar: "com volen la FP". La millor manera d'ensenyar és justament apropar-nos a les seves necessitats, i fer-ho amb activitats que ells mateixos proposin. Veurem casos d'èxit d'empreses que analitzarem, i al final, amb un esperit emprenedor, i amb un guió pautat i molt marcat, els alumnes de segon de la FPB crearan la seva pròpia empresa, des de zero, amb tot el què han aprés aquests dos anys. Intentarem que la curiositat, l'aprenentatge, la investigació, el pensament crític, el respecte, l'emoció i la defensa del què creuen, els porti sobre rodes cap a les pràctiques a l'empresa.


Poc a poc, anirem publicant vídeos al nostre canal youtube, perquè avui, la ciència, ens ha fet escapar més que un somriure, una bona rialla!


Equip Docent FPB Promoció 2015-2017 
Jaume Musté 
Sebastià Tena
Sandra Restoy 
Maria Martín
Candela Jové
Núria Ferré




FP Bàsica

31/03/2017




#Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Compte de Rius, Primer, Segon,  Big Van